مدیرعامل صرافی بایننس با اشاره به اتفاق خبرساز اخیر توییتر و هک دهها حساب کاربری متعلق به افراد و شرکتهای معروف با هدف کلاهبرداری بیت کوین از کاربران، مدعی شد که «بار مثبت» هک توییتر برای بازار ارزهای دیجیتال، بیشتر از بار منفی آن بوده است.
به گزارش کریپتوگلوب، مدیرعامل یکی از برترین پلتفرمهای معاملاتی ارزهای دیجیتال گفت که بهنظر او این واقعه امنیتی در توییتر یک «کارزار تبلیغاتی عظیم برای بیت کوین» بوده است، چراکه برخی از محبوبترین حسابهای کاربری این پلتفرم، اقدام به توییت در مورد ارزهای دیجیتال کردهاند. چانگپنگ ژائو نوشته است:
با نگاهی به جنبه مثبت این اتفاق، معتقدم که بار مثبت آن برای ارزهای دیجیتال بیشتر از بار منفیاش بوده است. این اتفاق، سطح آگاهی ما را نسبت به لزوم تقویت امنیت پلتفرمهای اینترنتی بالا میبرد؛ موردی که ما فعالان این صنعت از مدتها پیش خواستار آن بودهایم.
بهنظر چانگپنگ ژائو، این اتفاق توانسته است مردم را آگاه کند که در دام کلاهبرداریهای آنلاین نیفتند. مردم از این پس میدانند حتی اگر چهره سرشناسی از آنها، درخواست اهدای وجه کرد، باید پیش از ارسال هرگونه مبلغی از هویت او مطمئن شوند. ژائو در این سری از توییتهای خود خاطرنشان کرده است روایتهایی که به هک شدن بیت کوین اشاره میکنند، گمراهکننده هستند.
مدیرعامل بایننس در ادامه میگوید نه بیت کوین بلکه توییتر هک شده بود. وی گفته است:
این اتفاق به مشکل بزرگتری مرتبط است و آن این است که با پذیرش روزافزون ارزهای دیجیتال، «پلتفرمهای اینترنتی و اجتماعی باید ساختار امنیتی خود را بازسازی کنند.» زیرا این پلتفرمها دیگر تنها برای سلفی گرفتن استفاده نمیشوند و انتقال ارزش نیز به یکی از کاربردهای اساسی آنها تبدیل شده است.
چانگپنگ ژائو در ادامه افزود:
امروزه بسیاری از پلتفرمها به ابزارهای لازم برای مواجهه امن با ارزهای دیجیتال مجهز نیستند. توییتر به این دلیل در تیررس مهاجمان قرار گرفت که میزبان بیشترین فعالان جامعه ارزهای دیجیتال است. در پلتفرمهای دیگری مثل یوتیوب، گوگل ادز (Google Ads) و فیسبوک هم تعداد زیادی از این دست «کلاهبرداریهای ارزهای دیجیتال» رخ میدهد.
ژائو همچنین افزود که توییتر «چند مشکل امنیتی دارد»، اما اکثر پلتفرمهای دیگر دارای «تدابیر امنیتی سهلانگارانهای» هستند که از جمله آنها میتوان به استفاده نکردن از روشهای تأیید هویت دو مرحلهای (2FA)، فقدان پشتیبانی از کلیدهای سختافزاری و چند مورد دیگر اشاره کرد. ازنظر ژائو:
گوگل احتمالا از نظر امنیت حسابهای کاربری، قویترین پلتفرم است.
ژائو در ادامه گفت که بااینحال، این غول جستجو کماکان به کلاهبرداران (اسکمرها) اجازه میدهد که تبلیغهای خود را در صفحه نتایج جستجو و شبکههای آن به نمایش دربیاورند و یوتیوب هم ازنظر او «یک کابوس» است. این هکرها اطلاعات کاربری یوتیوبرهای محبوب را میربایند و از کانالهای یوتیوبی آنها و قابلیت پخش زنده یوتیوب برای کلاهبرداری از کاربران استفاده میکنند.
این کلاهبرداریها کار را بهجایی رساند که ریپل و مدیرعامل آن از یوتیوب بهجهت تعلل در ممانعت از فعالیت کلاهبردارانی که اقدام به اجرای طرحهای اهدای رایگان ارز دیجیتال XRP میکنند، شکایت کردند. ژائو در پایان خاطرنشان کرد که این پلتفرمها باید خیلی سریع به «معماری امنیتی اعتماد صفر (Zero-Trust)» کوچ کنند که در آن کارکنان هکشده نمیتوانند کنترل حسابهای کاربری را بهدست بگیرند.