درباره استلار
استلار با نماد اختصار XLM ارز دیجیتالی است که می توان گفت با توجه به اختلافاتی که بین سازندگان ریپل بود ایجاد شده و یک فورک از ریپل است و شباهت های زیادی به ریپل دارد . همچنین استلار تا به امروز بیش از 100 میلیارد از آن تولید و به مارکت ارائه شده است .
سازنده استلار «جد مک کالب» یکی از بنیانگذاران ارشد ریپل که به دلیل برخی اختلاف نظرها در گروه ریپل از این مجموعه جدا شد و بهطور مستقل شروع به فعالیت کرد و استلار را در اوایل سال 2014 ایجاد و در نوامبر 2015 روانه بازار کرد .
از ویژگی های مهم این رمزارز می توان به غیر متمرکز بودن آن اشاره کرد . غیرمتمرکز بودن و سرعت تراکنش بالای استلار باعث شده که مقدار کارمزد تراکنشها در این شبکه بسیار کمتر از دیگر شبکه های موجود در بازار باشد و این امر سبب محبوب شدن آن در بین کاربران شده است.
از دیگر ویژگی های استلار نامحدود بودن و سریع بودن تراکنش های آن است به طوری که هیچ محدودیتی برای انتقال روزانه این ارز وجود ندارد و از طرفی در هر ثانیه 2000 تراکنش در شبکه استلار صورت می پذیرد که این ویژگی تاثیر به سزایی در محبوبیت این رمز ارز داشته است و با اختصاص بیش از 2 درصد از بازار ارزهای دیجیتال در جایگاه هفدهم مارکت قرار دارد .
استلار نیز از چندین سرور غیرمتمرکز تشکیل شده و از تمام سرورها پشتیبانی خواهد کرد. سرورهای استلار تمامی معاملات را ثبت و یک کپی از آن را نگهداری خواهد کرد.
کاربران برای ذخیره و نگهداری استلار می توانند از اپلیکیشن های معتبر موبایل ، دسکتاپ ، تحت وب و کیف پول های سخت افزاری نیز استفاده کنند. که برای استفاده از این اپ ها نیاز به افتتاح حساب و یا شرایط خاصی نمی باشد و شما در این فضا می توانید بانک خود باشید .
بازار سرمایه همیشه به دنبال راه های جدید برای تجارت و کسب سود بوده است. چند سالی است که ارز دیجیتال نظر سرمایه گذاران خرد و کلان را به خود جلب کرده است. در این بین، ارز دیجیتال استلار توانسته با نشان دادن پتانسیل خود رشد قابل توجهی را تجربه کند. این ارز دیجیتال در سال 2014 به دنیای کریپتو کارنسی ها معرفی شد.
درباره ارز دیجیتال استلار
استلار یک تکنولوژی متن باز (open source)، توزیع شده و غیر متمرکز است. دلیل اینکه غیرمتمرکز گفته می شود، این است که تمامی اطلاعات مانند تراکنش ها در یک منبع گردآوری نشده است، بلکه در یک شبکه متشکل از چندین سرور در سراسر دنیا جمع آوری شده است.
استلار و ریپل دو ارز دیجیتال شبیه به یکدیگر هستند. اصول کاری و پروتکل های هر دو تقریبا یکسان است اما تفاوت هایی نیز دارند. از جمله تفاوت اصلی بین این دو ارز دیجیتال، مشتری های آنان هستند. مشتری های ریپل بانک ها و موسسات مالی هستند در حالی که مشتری های استلار علاوه بر بانک ها مردم عادی نیز هستند. استلار با پروتکل های خاص خود، امکان پرداخت های بین المللی، تبادل ارز های سنتی و تبدیل خودکار ارزها به یکدیگر را پوشش می دهد. در واقع استلار پل ارتباطی بین بانک ها، سیستم های پرداختی و مردم است.
استلار به مانند دیگر ارزهای دیجیتال، بر روی بلاک چین فعالیت می کند. بلاک چین استلار این امکان را فراهم می کند که جزئیات تمامی تراکنش ها در یک دفتر کل عمومی که قابل مشاهده برای همگان هست ثبت شود. یک کپی از این دفتر کل در همه ی سرورهای استلار وجود دارد تا هیچ تراکنشی به اصطلاح گم نشود.
استلار چگونه کار می کند؟
در مورد استلار اطلاعاتی عمومی بدست آوردیم اما هنوز در مورد نحوه کار ارز دیجیتال استلار در شبکه بلاک چین چیزی نگفته ایم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
در مورد استلار این نکته را باید اذعان کرد که این ارز دیجیتال مانند بیت کوین قابل استخراج نمی باشد و تعداد مشخصی توسط سازنده ایجاد شده است. حال با دانستن این نکته به معرفی آنکور ها (Anchors) می پردازیم. آنکور ها نقاط اتصال نهادهای مطمئنی در شبکه استلار است که اعتبارات را منتشر و توزیع می کنند. شبکه استلار به آنکور ها وابسته است.
قبل از شروع به نحوه پرداخت ها و تراکنش ها ابتدا باید واحد ارز استلار را معرفی کنیم. واحد ارزی استلار لومن با نشان اختصاری XLM می باشد. 100 میلیارد لومن توسط سازنده آن ایجاد شده است.
برای درک هر چه بهتر عملکرد استلار مثالی آورده ایم. آلکس از هلند قصد ارسال 200 یورو توسط شبکه استلار به دوستش جان در ترکیه را دارد. جان معادل یورویی که در بانک ترکیه به صورت خودکار به لیر تبدیل می شود را دریافت می کند.
بانک هلند را A و بانک ترکیه را B فرض کنید. آلکس به محض اینکه 200 یورو را پرداخت کرد، یک پیام تطبیق مشخصات از بانک A به بانک B ارسال می شود. سپس بانک B اطلاعات را تصدیق کرده و به بانک A ارسال می کند. به محض دریافت تصدیق اطلاعات، پول از حساب آلکس برداشته می شود. پول سنتی به شکل لومن وارد شبکه شده و توسط صرافی غیر متمرکز خود استلار با بهترین نرخ ارز تبدیل به لیر شده و به حساب جان واریز می شود. همه ی این مراحل در سه تا پنج ثانیه انجام می شود. تمامی جزئیات این نقل و انتقال که در دفتر کل ثبت می شود هر دو تا پنج ثانیه یک بار بروز رسانی می شوند. برای تایید تراکنش ها سرور ها با یکدیگر در ارتباط هستند که به این مکانیسم اجماع گفته می شود. در این بین آنکور ها هستند که پول سنتی را به شکل استلار وارد شبکه می کنند.
ویژگی بلاک چین استلار
- نامتمرکز و متن باز
- تایید تراکنش در سه تا پنج ثانیه
- کارمزد بسیار پایین (0.001 سنت آمریکا)
- پشتیبانی از امضای چندگانه و قرارداد هوشمند
- پشتیبانی از هزاران تراکنش در ثانیه
آینده ارز دیجیتال استلار
دنیای رمز ارز ها غیرقابل پیش بینی و پرنوسان است. ارزی مانند بیت کوین پس از طی مسیر طولانی، اکنون هم گاهی شاهد افت قیمت می باشد. بنابراین در سرمایه گذاری بر رمز ارزها و انتخاب چند رمز ارز از بین صدها مورد، دقت و هوشمندی بالایی نیاز است. ارز دیجیتال استلار با داشتن قیمت کم در بازار امروز و رشد خوبی که تا کنون از خود نشان داده بسیار کم ریسک و در دراز مدت سود ده خواهد بود. تمرکز استلار بر انتقال ارزان پول در سرتاسر جهان می باشد و این نکته قوتی برای جلب توجه هر چه بیشتر سرمایه گذاران می باشد. هر چه استفاده از شبکه ارز دیجیتال استلار افزایش یابد، قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.
هدف ارز دیجیتال استلار
نقطه ای که استلار مسیر خود را از ریپل جدا ساخت، هدف بزرگتر آن بود. هدف از ایجاد ارز دیجیتال استلار ارائه خدمات انتقال پول در سطح بین المللی با کارمزد پایین و سرعت بالا به مردم است. استلار با ایجاد یک شبکه امن و سریع می خواهد پوشش دهنده تبادلات خرده در دنیا شود و همین عامل باعث جلب توجه مردم و سرمایه گذاران بزرگ شده است.
مزایا و معایب ارز دیجیتال استلار
مزایا:
- کارمزد پایین
شعار ارز دیجیتال استلار هزینه پایین کارمزد می باشد که مقدار آن برابر با 0.001 سنت آمریکا است.
- سرعت بالای تراکنش ها
هر تراکنش بین المللی حداکثر تا پنج ثانیه انجام می پذیرد. یعنی هر 2000 تراکنش در یک ثانیه و این نشان دهنده سرعت بالای ارز دیجیتال استلار است.
- غیر متمرکز بودن ارز دیجیتال استلار
انجام تراکنش های استلار وابسته به یک منبع نیست بلکه از چندین سرور استفاده می کند بنابراین غیرمتمرکز نمی باشد.
- بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته
استلار از قرارداد های هوشمند در کنار امضای چندگانه بهره می گیرد که باعث افزایش بهره وری و امنیت این ارز می شود.
- همکاری با قدرت های تکنولوژی
شرکت های بزرگ تکنولوژِی اعم از
اینتراستلار (Inter/Stellar)
شرکت IBM
دیلویتی (Deloitte)
استریپ (Stripe)
مرکز توسعه و تحقیق بلاکچین (Blockchain R&D) و تعدادی شرکت دیگر که باعث افزایش سرمایه گذاری بر روی ارز دیجیتال استلار شده و قیمت آن را افزایش خواهد داد.
معایب:
- رقابت با رقبای قدرتمند
اصلی ترین رقیب ارز دیجیتال استلار، ریپل است همچنین اتریوم نیز رقیبی برای استلار محسوب می شود. علاوه بر دیگر ارز های دیجیتال، بانک ها و موسسات نیز یک سیستم نقل و انتقال پول آسان (SWIFT) راه اندازی کرده اند که باعث می شود سرعت پیوستن مردم به استلار کاهش یابد.
- محدودیت برای انجام تراکنش
برای انجام تراکنش باید حداقل 20 لومن XLM در کیف پول داشته باشید و این برای کسانی که مایل به خریدن این ارز نیستند امتیاز منفی محسوب می شود.
- ترجیح بانک ها ارز دیجیتال متمرکز است
بانک ها و موسسات مالی برخلاف مردم علاقه مند به استفاده از ارز دیجیتال متمرکز مانند ریپل هستند.
- غیر قابل استخراج بودن
استلار غیر قابل استخراج است و تنها راهی که می توان استلار بدست آورد، خرید آن است.
موسس ارز دیجیتال استلار
موسس
ارز دیجیتال استلار جد مک کالب است. او کسی است که ریپل را پایه گذاری کرد و صرافی ارز دیجیتال Mt.Gox را ایجاد کرد. وی در سال 2013 به علت اختلاف نظر با تیم فنی ریپل از آن جدا شد و در سال 2014 به همراه جویس کیم ارز دیجیتال استلار را معرفی کرد. ایده جد مک کالب از ایجاد رمز ارز استلار این بوده است که پول های سنتی و سایر دارایی ها را همگام با ارز های دیجیتال در شبکه استلار در دسترس داشته باشید.
قیمت ارز دیجیتال استلار
رمز ارز استلار نیز مانند هر ارز دیجیتال دیگری شاهد پستی بلندی های زیادی در معاملات ارز دیجیتال بوده است. در بازار ارز های دیجیتال یا هر بازار سرمایه گذاری دیگر هر خبر و اتفاقی می تواند سود های کلان یا افت های شدید را به همراه داشته باشد.
در سال 2017 به دنبال بستن قرارداد IBM با استلار، رشد 34,900 درصدی را تجربه کرد. بعد از آن در سال 2018 همزمان با ریزش قیمت دیگر رمز ارزها افت 77 درصدی برای استلار رقم خورد. سال های 2019 و 2020، استلار از قیمت ثابتی برخوردار بوده است و مجددا در سال 2021 شاهد رشد آن در بازار رمز ارز ها بوده ایم. قیمت آن هم اکنون که در حال نگارش این مقاله هستیم 0.345 دلار بوده است.
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
اولین قدم در خرید هر ارز دیجیتالی، انتخاب کیف پول مناسب است. باید توجه داشت که همه ی کیف پول های موجود از همه انواع ارز های دیجیتال پشتیبانی نمی کنند. هر ارز دیجیتالی در وب سایت رسمی خود، یک کیف پول مختص آن ارز دیجیتال ارائه می دهد که از منظر امنیت بهترین انتخاب خواهد بود. اما کیف پول های مطمئن دیگری نیز وجود دارند که می توانید با توجه به ارز های دیجیتال خودتان آن ها را تهیه کنید. در اینجا توضیح مختصری از کیف پول های ارز های دیجیتال خدمتتان ارائه می کنیم.
کیف پول ارز دیجیتال یک نرم افزار است که کلید های خصوصی و عمومی به مشتریان ارائه می دهد. کلید های خصوصی و عمومی هستند که با بلاک چین در ارتباطند. هر دریافت و ارسال ارز و ردیابی مانده حساب با استفاده از این کلید های خصوصی و عمومی میسر می شود. به هنگام ارسال ارز دیجیتال به شخصی، در واقع مالکیت آن ارز های دیجیتال را به آن شخص انتقال می یابد.
کیف پول ارز دیجیتال چگونه عمل می کند؟
عملکرد کیف پول های ارز دیجیتال به این صورت است که وقتی ارزی ارسال می شود باید کلید های خصوصی موجود در کیف پول با آدرس های عمومی ارز های دیجیتال هم خوانی داشته باشد. این قاعده باعث امنیت کیف پول های دیجیتالی می شود. در نقل و انتقال ارز دیجیتال هیچ گونه پول فیزیکی رد و بدل نمی شود و فقط مالکیت ارز های دیجیتال تغییر پیدا می کند. همچنین در این کیف پول ها، تبدیل ارز به یکدیگر نیز انجام می پذیرد. تراکنش هایی که در بلاک چین ثبت می شود به صورت مانده حساب برای افراد نشان داده می شود.
انواع کیف پول های ارز دیجیتال
انواع مختلفی از کیف پول ها بر حسب نوع ذخیره سازی و دسترسی به ارز های دیجیتال وجود دارد، نرم افزاری، سخت افزاری و کاغذی. کیف پول های نرم افزاری را می توان بر روی دسکتاپ، تلفن همراه نصب کرد و یا اینکه از سایت هایی که آن ها را ارائه می دهند به صورت آنلاین استفاده کرد.
دسکتاپ:
کیف پول در سیستم شما دانلود شده و بر روی کامپیوتر شما نصب می شود. این کیف پول ها فقط بر روی سیستمی که دانلود شده اند قابل استفاده خواهد بود، در نتیجه امنیت بالایی دارد. اما ایرادی که به کیف پول های دسکتاپ وارد است، امکان از دست رفتن سرمایه وجود دارد چرا که کامپیوتر همیشه در معرض ویروسی شدن و هک قرار دارد.
تلفن همراه:
کیف پول هایی که بر روی تلفن همراه نصب می شوند بسیار کاربر پسند و راحت هستند. همچنین حجم پایینی به نسبت نسخه های دسکتاپی اشغال می کنند. از مزیت های این کیف پول ها، قابلیت دسترسی به آن در همه جا هست، اما احتمال گم یا دزدیده شدن گوشی نیز وجود دارد که از معایب آن است.
آنلاین:
این کیف پول ها در بستر آنلاین وجود دارد و دسترسی به آن از دیگر کیف پول ها آسان تر است اما کلید های خصوصی آنلاین و توسط شخص ثالث نگهداری می شود بنابراین از امنیت بسیار پایینی نسبت به دیگر کیف پول ها برخوردار است.
کیف پول سخت افزاری:
می توان گفت که امن ترین نوع کیف پول ها، کیف پول سخت افزاری است. تمامی اطلاعات تراکنش ها بصورت آنلاین دریافت می شود اما ذخیره ارز بصورت آفلاین بر روی کیف پول سخت افزاری ذخیره می شود. این کیف پول ها معمولا بصورت فلش مموری ساخته می شوند و بعد از اتصال به کامپیوتر می توان ارز ها را انتقال و یا دریافت کرد.
کیف پول کاغذی:
در این نوع کیف پول، کلید های خصوصی بر روی کاغذ چاپ می شود که بصورت کد QR است و قابل اسکن می باشد. امنیت این کیف پول ها بالا هست و به شرط حفظ دقیق کاغذ هیچ احتمال هک یا ویروسی شدنی وجود ندارد. گفته می شود یکی از سرمایه گذاران بزرگ بیت کوین کلیدهای خصوصی اش را در این گونه کیف پول ها نگهداری می کند.
معرفی چند نمونه از کیف پول
- کیف پول دسکتاپ استلار (کیف پول رسمی)
کیف پول رسمی ارز دیجیتال استلار که از وب سایت استلار قابل دانلود می باشد. این کیف پول بر روی ویندوز، مک و لینوکس قابل اجرا است. توصیه می شود هر از چند گاهی از اطلاعات بک آپ بگیرید.
- کیف پول چند منظوره Stargazer
این کیف پول بر روی ویندوز، مک و لینوکس قابل اجرا است و رابط کاربری آسان و زیبایی دارد.
- کیف پول موبایل Centaurus
این کیف پول بر روی گوشی های اندروید و ios قابل نصب است و امنیت آن توسط خود استلار تایید شده است.
- کیف پول تلگرامی PapayaBot
این کیف پول در واقع ربات تلگرام است که علاوه بر ارز دیجیتال استلار از بیت کوین و لایت کوین هم پشتیبانی می کند.
- لِجِر نانو (Ledger Nano)
کیف پول سخت افزاری استلار که بسیار امنیت بالایی دارد چرا که از قابلیت امضای چندگانه پشتیبانی می کند. این کیف پول از ارز های بیت کوین، اتریوم و ریپل نیز پشتیبانی می کند.
خرید ارز دیجیتال استلار
بعد از نصب کیف پول مناسب نوبت به خرید ارز از صرافی ها رسیده است. همه صرافی ها استلار نمی فروشند اما می توان با خرید ارز دیگری آن را تبدیل به استلار کرد. البته صرافی هایی هم هستند که می توان مستقیم استلار خرید.
معرفی یک صرافی مطمئن برای ایرانی ها:
- صرافی Binance
یک صرافی چینی است که مشکل بلوکه شدن پول به دلیل تحریم ها را ندارد. به همین دلیل انتخاب خوبی برای کاربران ایرانی است. این صرافی کیف پول نیز ارائه می دهد. در ابتدا باید ارز دیجیتال دیگری مانند تتر، بیت کوین، اتریوم یا هر ارز دیگری بخرید و بعد به استلار تبدیل کنید.
تصویر 11
فروش رمز ارز استلار
برای فروش نیز، ابتدا آدرس کیف پول صرافی مورد نظر را کپی کرده و سپس در کیف پول خود در قسمت Send هر مقدار استلار که می خواهید بفروشید وارد کنید. در قسمت آدرس برای ارسال استلار، آدرس کیف پول صرافی را وارد کرده و گزینه تایید را بزنید. مبلغ فروش به حساب شما واریز خواهد شد.
تب و تاب بازار سرمایه گذاری در ارز های دیجیتال بسیار داغ است و همه روزه ارز دیجیتال تازه ای معرفی می شود. مهم این است که انتخاب خوبی از بین تعداد زیادی ارز داشته باشیم. ارز دیجیتال استلار اکنون با داشتن قیمت پایین و مزایای زیادی که نسبت به سایر ارز ها دارد آینده خوبی برای خود ترسیم کرده است.
برای اطلاع و آموزش نحوه ی استفاده از این کیف پول ها می توانید
مقالات آموزش ساخت کیف پول وبلاگ ارزیپتو را مطالعه بفرمایید